Hvad koster en app?

Hvis du gik ned i Netto og spurgte hvad en liter mælk kostede, ville de højst sandsynligt kunne pege på et prisskilt og give dig den nøjagtige pris.

Så heldige er vi desværre ikke med apps. To apps er sjældent ens, og derfor varierer priserne meget.

Hvis du gerne vil have et konkret tilbud, er du meget velkommen til at kontakte os - så vil vi gøre alt hvad vi kan for at hjælpe.

Herunder vil vi prøve at give dig en idé om hvad det koster at udvikle en app, og hvilke ting man skal være opmærksom på, når man får et tilbud.

Det korte svar

Du kommer højst sandsynligt ikke under 40.000 kr for at få udviklet en app.

Der er dog mange nuancer, når det kommer til at få lavet en app - og det er af den grund, de færreste app-bureauer har lyst til at skrive priser på deres hjemmeside.

Hvilke parametre påvirker prisen?

Der er mange faktorer, der påvirker prisen på at få udviklet en app - så hvad koster det at lave en app?
Wireframes af 3 skærme fra en app

Appens størrelse

Når man snakker om appens størrelse, handler det om hvor mange forskellige "skærme" (eller "skærmbilleder"), den skal indeholde. En skærm i en app svarer til en side på en hjemmeside.

Ovenstående er et eksempel på wireframes af 3 skærme til en app, hvor brugeren kan scanne og betale for sine dagligvarer.

I en app afhænger antallet af skærme selvfølgelig meget af konceptet. Da en app ofte er mere altomfattende, har man dog generelt flere skærme til at håndtere brugeroprettelse, indstillinger og andet information.

Man har som regel mindst følgende skærme:

  1. Log ind
  2. Opret profil
  3. Glemt kode
  4. Profil
  5. Indstillinger
  6. Brugsvilkår

Og det er helt uden at komme ind på hvad lige præcis din app skal kunne - og dermed hvad din app koster. En god øvelse, når du skal have lavet en app, er at prøve at lave en liste over alle appens skærme. På den måde får du et bedre overblik over appens omfang.

Hvis du er meget grundig, kan du også prøve at lave wireframes af de forskellige skærme. Du kan læse mere om hvad en wireframe er, og hvordan resten af processen ser ud.

Ovenstående er taget fra Min Hjernerystelse-appen.

Appens design

Man er naturligvis altid interesseret i at den helt nye app, man skal have udviklet, skal have et tip-top design. Det er dog også vigtigt at være realistisk omkring omfanget af animationer og andet "bling" i designet.

Det er ikke et valg mellem en grim og en flot app - i hvert fald ikke hos os. Det er et valg mellem en flot app med et "stille" og standard design, eller en app med et nytænkende design og ekstra fokus på flotte animationer. Hos BravoApps har vi en dygtig appdesigner klar til at hjælpe dig, uanset hvilken løsning du foretrækker.

Det er selvfølgelig billigst at holde sig til et standard design, så det giver mening at overveje hvor højt man prioriterer design.

En algoritme fra Sharedrobes-appen

Appens kompleksitet

Et af de sværeste punkter at vurdere som kommende app-ejer, er omfanget af appens kompleksitet - altså om det er en simpel app eller en meget kompleks app. Hvis man ikke selv har udviklet apps, kan det være svært at forestille sig hvilke dele, der er komplekse, og hvilke der er ligetil. Det er derfor vigtigt at tage en snak med en erfaren appudvikler om kompleksiteten.

Du kan dog stadig gøre noget for at forberede dig til sådan en samtale. En god øvelse er at gennemgå din kravspecifikation (en beskrivelse af appens ønskede funktionalitet) og markere de steder hvor "appen skal vurdere noget". Disse er ofte den mest komplicerede del af en given app.

Kig for eksempel på Sharedrobes, en platform til at bytte og købe second-hand tøj. Her var en vigtig del af konceptet, at appen skulle vurdere hvilke nye "items" (tøj en bruger har lagt op), som var mest interessant for nye brugere at kigge på.

Vi udviklede derfor, i samarbejde med Sharedrobes, en algoritme til at rangere items baseret på engagementet fra andre brugere og andre parametre. Dette er på samme måde som blandt andre Facebook og Instagram rangerer nye opslag, for at vise de mest interessante først.

Jo mere kompleksitet din app indeholder, jo dyrere vil den være at få udviklet.

Hvor meget kan du selv stå for?

Som app-bureau har vi set mange apps, og derfor kan vi hjælpe med hele processen - lige fra konceptudvikling og design til udgivelse af appen i App Store.

Hvis du gerne vil gøre et app-projekt billigere kan det dog give mening at trække på dine egne (og muligvis dine bekendtes) kompetencer. Hvis du for eksempel selv kan stå for hele designet (eller bare dele af det), kan vi springe hurtigt over den del.

Vi kommer sikkert stadig til at have input, vi har trods alt en del erfaring, men det bliver langt mindre omstændigt end hvis designet skal laves fra bunden.

Hvis du gerne vil stå for nogle af delene selv, er det vigtigt at få meldt det ud i de indledende faser af et samarbejde. På den måde sikrer du at alle er på samme bølgelængde, og at projektets chance for succes er højest mulig.

Skabelon til kravspecifikationVi har læst og skrevet rigtig mange kravspecifikationer. Alt den viden har vi samlet i dette dokument, der giver dig et godt startpunkt for at skrive en god kravspecifikation.
Loading...

Kan man gøre projektet billigere?

Der vil ofte være måder at gøre et appudviklingsprojekt billigere. Nogle af dem kan være gode, mens andre er mere risikobetonede.

Udvikle "cross platform"

Når man udvikler en app, skal man meget hurtigt tage stilling til om appen skal være til Android eller iOS. I Danmark er splittet mellem de to stort set 50/50. Derfor ender de fleste med at udvikle deres app til begge platforme. Det betyder som udgangspunkt, at app-projektets pris bliver fordoblet.

Heldigvis er der god mulighed for at undgå prisdoblingen. Det gør man ved at udvikle en såkaldt "cross platform" (på tværs af platforme) app, som fungerer til både Android og iOS.

React Native til cross platform apps

Det lyder som et snedigt trick, men så er der vel også mange ulemper? Faktisk ikke! I dag er systemerne til cross platform apps så veludviklede at selv de allerstørste virksomheder bruger dem. For eksempel har Google, Alibaba og Philips Hue udviklet apps i Flutter. Vi vil derfor i de fleste tilfælde anbefale, at man udvikler sin app cross platform.

Hos BravoApps er vi eksperter i React Native. På den måde kan vi lave en super god app, og samtidig sikre dig den bedst mulige pris.

Outsourcing / offshoring

En anden måde at gøre appudvikling billigere, er ved at outsource det til et land med lavere leveomkostninger og lønninger. Traditionelt er dette f.eks. lande som Indien, Ukraine og Kina.

Det er ingen hemmelighed at danske appudviklere er blandt nogle af de dyreste i verden. Outsourcing/offshoring har derfor været benyttet af danske virksomheder i mange årtier. I lang tid kunne man sænke sine udviklingsomkostninger med +80%. Sådan er det dog ikke helt længere.

Der er mange dygtige appudviklere i hele verden. Problemet for outsourcing er, at der de seneste år er kommet flere og flere muligheder for at disse dygtige udviklere kan konkurrere om de samme jobs som udviklere i Danmark. Derfor kan de også tage en højere timepris end de før har kunnet. De dygtige er blevet dyrere, mens de knap så dygtige holder fast i de meget billige priser.

En udfordring med outsourcing kan desuden være at kommunikationen ofte halter. I nogle kulturer handler det om at sige "ja", når chefen eller kunden beder om at få noget lavet. Også selvom man måske ikke helt forstår det, eller hvorfor det skal laves. Det resulterer desværre ofte i misforståelser.

I de fleste cases vil vi derfor anbefale, at man forsøger sig med en lokal app-partner, der kan hjælpe med mere end bare udviklingen - gerne nogle der også kan hjælpe med sparring på konceptet.

Alternativer til en app

Nogle gange kan det dog give mening at træde et skridt tilbage og spørge sig selv: Behøver vi en app?

Der er helt klart fordele ved et lave en app:

  1. Højt brugerengagement, når appen er downloadet
  2. Sikrer den bedst mulige brugeroplevelse fra mobilen
  3. Mulighed for at sende pushnotifikationer

Hvis der ikke var fordele, ville vi som app-bureau slet ikke eksistere! Der er dog også ulemper:

  1. Ofte relativ dyr i udvikling
  2. Kræver relativ meget vedligeholdelse

Hvis du har et meget lille budget, kan det derfor give mening at overveje muligheden for i stedet at udvikle en responsiv hjemmeside. Det er ofte væsentligt billigere, både i udvikling og i vedligeholdelse.

Du mister desværre fordelene ved at have en app, men du kan heldigvis altid "opgradere" til en app. Den eneste ulempe vil i det tilfælde være at du nu har brugt penge på begge projekter.

Timepris eller fast pris?

Når du modtager et tilbud fra en appudvikler, er det som regel enten en timepris og et time-estimat eller en fast pris for projektet.

Undgå modstridende målsætninger

Vi vil til enhver tid anbefale at gå efter en fast pris. På den måde sikrer du som kunde, at din app-partner er på din side, når det kommer til at få færdiggjort projektet.

En klassisk fortælling med estimater er at de altid er for lave. Dette gælder især app-projekter, der kan være svære at estimere. Faktisk formulerede Douglas Hofstadter i 1979 en "lov" om dette fænomen:

"Alt tager længere tid end beregnet, selv når man tager højde for Hofstadters lov."
- Hofstadters Lov

Når du modtager et estimat og en timepris, er det dig der tager risikoen. Hvis projektet tager 50 timer ekstra, får du lov at betale for det. For udvikleren er det lige meget - de får jo deres timeløn uanset hvad. Faktisk er det positivt for dem, at de har 50 timers ekstra arbejde.

Dette modsætningsforhold bryder vi os ikke om. En af de vigtigste faktorer for et godt forhold er tillid. Tillid vil altid være nemmest at opbygge, når man er på samme side.

Af den grund foretrækker vi hos BravoApps altid at gå med en fast pris. På den måde er det os det tager risikoen for at projektet går over tid. Du skal selvfølgelig ikke betale ekstra, hvis det er os, der har underestimeret. Du kan læse mere om hvordan vi arbejder med appudvikling.

Udgifter efter appen er udgivet

Mange tror at arbejdet, og udgifterne, er færdigt, når appen er udgivet. Sådan er det desværre sjældent.

Når appen er klar til App Store, er der forhåbentligt en masse mennesker, der downloader og begynder at bruge den. Mange af disse brugere, kommer du aldrig til at høre fra. Der vil dog altid være en brøkdel af dem, der kommer med feedback. Og det er godt! Med feedback fra dine brugere, kan du løbende lave appen endnu bedre.

Derudover vil der også løbende komme opdateringer til iOS og Android. For at appen fortsat kører som den skal, vil der derfor være en løbende udgift til vedligeholdelse.

Hos BravoApps tilbyder vi uendelig app-vedligeholdelse til en fast månedlig pris, så du ikke behøver at tænke over det.

Desuden er der løbende udgifter til servere (hvis din app skal kunne gemme brugerdata).

Vil du have et tilbud eller en uforpligtende snak?

Du er meget velkommen til at kontakte os for en snak om dit projekt
Skriv til os
Loading...
Book et kald