iOS udvikling

Mere end hveranden smartphone-bruger i Danmark har en iPhone. Det er derfor vigtigt, at din app er tilgængelig i App Store.

Hvad er en iOS-app?

En iOS-app er en mobilapplikation, som er udviklet specifikt til styresystemet iOS. iOS benyttes af de fleste af Apples mobilenheder, blandt andet iPhone og iPad.

Somme tider bruges "iOS-app" i bredere forstand til også at inkludere apps til Apple Watch og Mac, selvom de teknisk set ikke kører iOS.

En iOS-app udgives i Apples App Store, og kan kun hentes derigennem. Modsat på Android, understøtter iOS ikke tredjeparts-appbutikker.

Udvikling af apps til iOS sker som udgangspunkt i værktøjet XCode. Her kan en appudvikler implementere design og funktionalitet ved hjælp af de indbyggede funktioner.

App til iPhone

Den mest almindelige iOS-enhed er Apples iPhone. Siden den i 2008 udkom i Danmark, har den domineret telefonmarkedet herhjemme.

Grunden til iPhones popularitet er blandt andet Apples fokus på kvalitet og simpelt design.

Når man udvikler en app til iPhone, er det derfor meget vigtigt at bruge energi på designet.

App til iPad

Et andet af Apples meget populære produkter er iPad'en. Udvikling af app til iPad sker stort set på samme måde som til iPhone.

De fleste apps til iPhone fungerer automatisk også til iPad. Hvis man gerne vil sikre en god app med et flot design, er det vigtigt både at teste appen på en iPhone og på en iPad.

Da iPad'ens skærm er større end skærmen på en iPhone, kan man have flere elementer på skærmen samtidig. Derudover kan elementerne være større, og derfor nemmere at trykke på.

iPad-apps er derfor velegnet til f.eks. hoteller og restauranter, hvor medarbejderne hurtigt skal kunne taste de rigtige informationer ind.

App til Apple Watch

Appudvikling til Apple Watch sker som regel separat fra udvikling af en iPhone-app.

For det første fordi Apple Watch ikke kører iOS - men derimod watchOS. Det vil sige, at man ikke kan genbruge alt den samme kode, ligesom man kan mellem iPhone- og iPad-apps.

Derudover er Apple Watch-apps begrænset af urets størrelse samt dets relativt lave ydeevne.

I deres guidelines for design til watchOS skriver Apple blandt andet, at man skal fokusere på "hurtige og nemt overskuelige interaktioner".

App til Mac

Ligesom Apple Watch kører Mac (både Apples Macbooks, Mac Pro og Mac Mini) et andet styresystem end iOS. Navnet giver (ligesom de andre) næsten sig selv... macOS.

De nyeste Macbooks benytter sig af Apples egen M1-processere. Denne teknologi har meget tilfælles med iPhone, og de kan derfor køre iPhone-apps direkte på computeren.

I de fleste tilfælde er det stadig bedst at udvikle en separat Mac-app. Selvom de kan køre samme apps, er der stor forskel på hvordan man interagerer med sin enhed.

På iPhone og iPad trykker man med sin finger, mens man på Mac bruger en mus eller touchpad, som er mere præcis.

App til Apple TV

Hvilket styresystem kører Apple TV mon? Hvis du gættede tvOS, har du helt ret. Apple TV er apples mindst populære

Mens der i App Store til iOS ligger næsten 5 millioner apps, er der under 20.000 til Apple TV.

Det er de færreste virksomheder, der nogensinde får brug for at udvikle en app til Apple TV.

Hvad er forskellen på App Store og Google Play?

App Store er det eneste sted, man kan downloade apps til iPhone og iPad. På Google Play kan man derimod downloade apps til Android.

Google og Apple har to forskellige tilgange til deres app-butikker.

På Google Play er idéen, at der er plads til (næsten) alle apps, fra alle udviklere. App Store er derimod lidt mere eksklusiv. Dette kan for eksempel ses i prisen på en udviklerkonto (og dermed prisen for at kunne udgive apps).

Hos Google Play koster det en engangsbetaling på $25, mens det til App Store koster $99 om året.

Derudover har Apple også højere krav til hvilke apps, der kan blive udgivet i App Store.

I sektion "4.3: Spam" af deres vilkår, skriver de følgende:

Also avoid piling on to a category that is already saturated; the App Store has enough fart, burp, flashlight, fortune telling, dating, drinking games, and Kama Sutra apps, etc. already. We will reject these apps unless they provide a unique, high-quality experience.

Apple er meget direkte - din app skal være unik og tilbyde en oplevelse af høj kvalitet.

Design af en iOS-app

Fokus på brugervenlighed

Når man designer en app til iPhone, er brugervenlighed et af de vigtigste koncepter.

Brugervenlighed handler ikke blot om at have et flot design - selvom det helt klart er en del af det.

Det handler om at alle knapper har en vis størrelse (så brugeren ikke trykker forkert), at farvekontrasten er tilpas høj (så brugere med nedsat syn kan bruge den), og mange flere ting.

Derfor kan det være en stor fordel at alliere sig med et professionelt appudviklingsbureau (for eksempel os her hos BravoApps 😉).

iOS og Android har forskellige måder at vælge en dato på

Unikt eller fælles design?

Nogle apps til iPhone ligner meget den tilsvarende app til Android, mens andre bruger vidt forskellige designs.

Der er helt klart nogle forskelle på design til Android og iOS. Som regel anbefaler vi dog vores kunder at tage udgangspunkt i ét fælles design.

Derefter kan man tilrette specifikke dele af designet, så det passer til den enkelte platform.

Native eller cross-platform app?

Hvad er forskellen, og hvilken løsning bør man vælge?

En af de vigtigste beslutninger, når det kommer til udvikling af en app, er om det skal være en native app eller cross-platform.

Native app betyder grundlæggende at appen er lavet specifikt til én platform - for eksempel iOS. Hvis du vil udgive en app til både iOS og Android, skal du derfor have udviklet to apps. En cross-platform app kan derimod udgives til begge platforme samtidig.

Dette har stor betydning for hvad det koster at udvikle en app. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at udvikle en native app, men som udgangspunkt vil vi anbefale at udvikle en cross-platform app.

I langt de fleste tilfælde fungerer en cross-platform præcis lige så godt som en native app. Hvis du vil vide mere om hvad det koster at udvikle en app, kan du læse vores gennemgang her.

Udvikling af app til iOS hos BravoApps

Vi har mange års erfaring med udvikling af apps

Verdenen er i konstant forandring - og det gælder især appudvikling.

Heldigvis er vi hos BravoApps vant til den forandring. Vi har mange års erfaring med at designe og udvikle apps, og vi holder os løbende opdateret på de nye tendenser.

Emma står for UI/UX-design hos BravoApps

Vi har kompetencerne i vores in-house team

Under et app-projekt er god kommunikation en af de vigtigste indikatorer for om projektet bliver succesfuldt.

Derfor gør vi altid en dyd ud af klar og tydelig kommunikation. Det gøres nemmere af at hele vores hold er samlet i København.

Appen tilpasses løbende jeres ønsker

For os slutter projektet ikke, så snart appen er færdig. Efter første version er udgivet, hjælper vi jer gerne videre.

Dette gælder både med distribution og vedligeholdelse af appen.

Gennemgang af udviklingsprocessen

Der er langt mere til en appudviklingsproces end bare kode.

Hvis du er interesseret i at læse mere om hvordan vi arbejder med appudvikling, kan du gøre det her.

Kontakt os

Skriv til os
Loading...
Book et kald